Behandelen

In ons vitaliteitshuis ondersteunen we je met behandelingen vanuit verschillende vormen van therapie: Guasha Massage Therapie (Chinese Geneeskunde), Qigong & Yin Yoga Therapie, Ademhalingstherapie en Bach Bloesems Remedie Therapie.

We hebben al vele mensen begeleid met uiteenlopende klachten en aandoeningen. Zowel fysieke klachten als psycho-mentale klachten. Ook kloppen mensen bij ons aan die juist, zoals wij het noemen, vanuit het lijf gecoacht/begeleid willen worden. Zo krijgt een guasha-behandeling een extra dimensie als we nog dieper kijken naar wat het lichaam laat zien (houding, verkleuringen, specifieke vertekeningen op reflexzones). Maar aangezien Guasha onderdeel uitmaakt van de Chinese Geneeskunde werken we ‘automatisch’ ook op het psycho-mentale niveau. En kunnen – zonder er woorden aan te hoeven geven – emotionele blokkades, oude pijnen, overtuigingen worden opgeheven. En kom je letterlijk en figuurlijk weer lekker in je vel te zitten.

De Chinese Fysiotherapeut. Zo worden we ook wel genoemd als we Qigong & Yin Yoga Therapie inzetten bij onze clienten. Voor mensen met chronische fysieke klachten een uitkomst. Naast het werken op (versterken) spier,-pees-en gewrichtsniveau, werken we tijdens 1 op 1 sessies op meridiaanniveau. Waarmee we werken aan een gezond lijf en tegelijk een gezonde geest.

De Qigong & Yin Yogasessies, die we combineren met meditatie en ademhalingstherapie zijn ook uitermate geschikt voor mensen met burnout-klachten, chronisch te hoog stresslevel, depressie of met NAH. We zetten in op BodyMind-training en het vergroten van Body Awareness. We werken vanuit de principes van Stoppen, Kalmeren en Rusten om zo genezing en heling tot stand te brengen. We begeleiden je op maat en je krijgt tegelijk ook handvaten mee om thuis te oefenen.