Qigong & Yoga

Bewust Bewegen met Qigong, Hatha Yoga met daarbij ook de verstillende (interne) beweging met yin yoga, breathwork en meditatie. Om onze vitale energie – Qi of Prana – te laten stromen en te sterken. Binnen de Chinese Geneeskunde worden deze bewegingsleren beschouwd als een normaal onderdeel van onze gezondheid beschouwd. Omdat het niet alleen ons lichaam maar ook het hele immuunsysteem sterkt. En we zo ook via het lichaam onze Mind ’temmen’. Meester worden en bewust blijven van de invloed van onze psycho-mentale lichaam en onze fysieke lichaam. Zodat ze optimaal als een samenwerken. Als yin-yang. De basis van ons bestaan.

Qigong
Qigong is meer dan een set lichamelijke oefeningen. Bij de beoefening van Qigong vergroot je jouw fysiek en mentale gezondheid door fysieke inspanning op een natuurlijke en leuke manier. Qigong kan het beste worden samengevat als de Chinese variant van Yoga. Met diverse bewegingsoefeningen wordt er gewerkt aan flexibiliteit en ontspanning van het lichaam. Het resultaat is dat je energie weer volop gaat stromen in je lijf. Met als doel een vitaal en ontspannen lichaam en alerte geest. Dit draagt bij aan een goede gezondheid en een energiek leven. De lessen Tai Chi/ Qigong van Puur Vitaal zijn geschikt voor iedereen die op twee benen kan staan en op zoek is naar versterken van zijn vitaliteit, fysieke en mentale balans. .

Hatha en Yin Yoga (ook voor mannen!)
Met de jarenlang ervaring in Tai Chi & Qigong ging ik mij in 2017 meer verdiepen in Hatha & Yin Yoga. Om in 2018 na een intense, interne opleiding in India mijn instructeursdiploma te halen. Samen met Jos geven we sindsdien met de nodige passie en toewijding ook yogalessen. Waarbij Jos zich ook al met succes richt op ook een specifieke doelgroep: mannen. En zo is er ook wekelijks een speciale Yoga For Men-groep! Een specifieke tak van de Hatha Yoga is de Yin Yoga. Ook dit passen we toe, omdat deze yoga-vorm nog verder in het verlengde ligt van Tai Chi & Qigong.

Privesessies (Medische) Qigong en/of Yin Yoga therapie
Het kan zijn dat het jou niet past of om medische redenen niet lukt om in een lesgroep de Qigong en/of Yoga les te volgen. Overweeg dan vooral een of meerdere privésessies. Dit kan in mijn eigen ruimte of – binnen max 30 minuten reistijd van Huissen – bij jou thuis/of in een zorginstelling. Omdat deze sessie zo op maat zijn adviseer ik je om via het contactformulier geheel vrijblijvend contact met mij op te nemen voor een passende sessie of traject.

Share