Wie ben ik

Wie ben ik

Puur Vitaal is de grote passie en het bedrijf van Carla Verhaaf. Met haar grote kennis, holistische blik en passie voor het vakgebied Chinese Geneeskunde alsook Persoonlijk Leiderschap biedt zij een geïntegreerd en compleet pakket voor iedereen die vitaal wil leven en werken.

Carla Verhaaf – TCM-Therapeut (acupuncturist met specialisatie Guasha Therapie) – Leraar Qigong/Yoga/Tai Chi – Coach & Trainer

Beweging, sporten. Harder, hardst. Op toplevel, dag in dag uit. Dus toen ik op mijn 25e mijn grote liefde Jos vergezelde naar een les Tai Chi & Qigong kon ik mij niet bedenken dat dit een (misschien wel cruciale) ommekeer in mijn leven zou geven. Dat het daarmee een start werd van een hele persoonlijke transformatie en ont-dekking van mijn Zelf, was niet direct wat ik me had bedacht. Met de nodige weerstand gaf ik mij over aan de eerste lessen. Want ergens diep, diep, diep van binnen. Nog ver van wat ik toen kon voelen, werd ik gegrepen door de kracht (en pracht) van Tai Chi & Qigong, en meer en meer ook de Filosofie van de Chinese Geneeskunde en de Oosterse filosofieën en stromingen zoals het Taoïsme, Boeddhisme, het Confucianisme.

Maar alles begin met de BEWEGINGEN van de Martial Arts die mij leerden over de ware aspecten en principes van het leven. De Chinese Geneeskunde en de Oosterse filosofieën gaven mij richting en context in het Ont-dekken van mijn ware natuur. Gaven inzicht in de belangen van het ‘(heel)meester’ worden/zijn van je Body, Mind, Soul en daarmee Je-Zelf. En dit alles werd mijn Nieuwe LevensWeg. Mijn Weg die in alle aspecten er een werd van Puur Vitaal.

Mijn pad ontvouwde zich verder en gestaag. Met intense momenten van transformatie, wakker worden en helder zien. Met de bekende ups en downs tijdens en rond mijn vele momenten van eigen Practice, in mijn eigen lijf en leven. De grote Ups en grote Downs die steeds meer afvlakten door alle transformaties heen. En met grote dank aan mijn de vele leermeesters, mijn lief en de vele dierbare mensen die ik de afgelopen 10 jaar al mocht ondersteunen, bleef ik op mijn Weg van Puur Vitaal en ontwikkelde en creëerde ik steeds opnieuw en verder. Van coachings(programma’s) en Tai Chi & Qigong & Yogalessen, workshops en cursussen naar ook Praktijk Puur Vitaal met integratie van de Oosterse bewegingsvormen met de Chinese Geneeskunde en Acupunctuur & Guasha. BEWEGEN en VERBINDING krijgt hiermee een nieuwe energieke en helende kracht. Waarmee ook de Oosterse principes en filosofieën met het alles verbindende mentaal-emotionele aspect van Zelfontwikkeling en -Realisatie een nog sterkere bedding krijgt.

In de ruim 20 jaar dat ik me nu op mijn eigen Nieuwe LevensWeg van Tao begeef, blijf ik mezelf dagelijks ontdekken en ontwikkelen in mijn eigen ‘Practice. Beweeg en Verbind ik me met en vanuit de kracht van de Natuur. Werk ik nu vanuit een heel andere kwaliteit met mijn Body & Mind aan mijn algehele gezondheid en vitaliteit. En omarm ik tegelijk vanuit vertrouwen en vooral nieuwsgierigheid ook mijn eigen Duistere Momenten. Ik creëer telkens vanuit NU maar vertrouwend op mijn ervaringen en kennis op een natuurlijke, authentieke eigen-wijze en zoveel mogelijk in harmonie en participerend in en met het leven zelf. Zo blijf ik leren, ont-dekken, creëren. Met de continue ‘drive’ om vanuit daar – elke dag – een nog mooier mens te worden, de wereld een beetje mooier te maken en de best mogelijke omgeving en bedding te creëren voor iedereen bij Puur Vitaal om hun eigen groei en heling te omarmen. Te transformeren van lijder naar Leider. Het eigen potentieel tot volle wasdom te laten komen. Jij de beste versie van jezelf kunt worden en al jouw mogelijkheden omzet in daden die de wereld. Zoals ik dat met en via Puur Vitaal heb gedaan en elke dag doe.

Met grote dankbaarheid voor mijn lief Jos Gerritsen. Zonder hem zou ik nooit staan en zijn waar ik nu ben. Samen groeien en bloeien we door. Hij ontwikkelt zich door en binnen Puur Vitaal als gecertificeerd Yogaleraar. Een diepe buiging van liefde, respect en dankbaarheid voor twee van mijn allergrootste, waardevolste leermeesters die voortleven in ‘The Heavenly Realm’: Grandmaster San Gee Tam. Hij leeft in mij en door mij heen voort; ‘What you Practice, You Become’. En mijn knuffel-leermeester-en trouwste-makker Jiggle; You are forever in my heart.

© 2024 Puur Vitaal
Website door OVK webdesign
Zhong website KAB website