Eet je vitaal

Eet je vitaal

Voedingsleer is een van de pijlers van de Chinese Geneeskunde. Dus naast de behandelingen in Praktijk Puur Vitaal besteed ik ook veel aandacht aan optimale voeding. Zonder een dieet, maar met een bewuste visie op hoe voeding jou vitaal kan maken en houden. Met soms kleine maar effectieve stappen in jouw eetpatroon. Met de komende Kerstdagen een extra uitdaging wellicht. Want hoe vertel je dat je kerstdiner afsluiten met koud ijs nu net niet handig is voor je spijsvertering.

Zelf ondervind ik al jaren de kracht van optimale voeding. Waarbij ik nooit een dieet heb gevolgd, maar wel de signalen van mijn lijf. Mijn eczemen verdwenen, mijn voedselallergieën ook. En mijn lief startte met zijn opleiding trainer Hormoonfactor een ware revolutie in onze keuken en hielp het mijn eigen hormoonhuishouding op vele fronten. Ik streef om de krachten en principes van De Chinese Voedingsleer ook bij klachten en aandoeningen ondersteunend te laten zijn. Met ruimte om er vooral mee te spelen, zelf te ervaren. Te leren wat voor jou NU werkt.

En de wintertijd werkt bijvoorbeeld onze interne kachel al hard. Dus pas ik graag NU mijn eetritme aan. Meer warm. Met een heerlijke, verwarmende zoete spaghetti-pompoen. De pompoen die de milt versterkt. Daarmee je energie en zo ook een natuurlijke immuunbooster is. Ook schuiven we, als het even past, ook ons tijdstip van de warme maaltijd op. Omdat ’s middags je spijsvertering het krachtigste werkt. Zo gek is het nieuwe fenomeen ‘Dinchen’ dus echt niet. Onze grootouders deden het al. Bij ons is het al jaren de ‘late-lunch’ en hoe leuk…nu dus Dinch…of Dunch… Meer weten? Een persoonlijk voedingsadvies? Of tips voor jou? Maak nu een afspraak via de link rechtsonderaan deze pagina of neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of door te bellen/appen naar 06-300 64 976.

Naar het overzicht

© 2024 Puur Vitaal
Website door OVK webdesign