Tai Chi, Qigong, Yoga & Puur Fit Training

Onze bewegingsvormen combineren spierkracht en energiekracht en wisselen deze ook af. We geven les in Tai Chi, Qigong en sinds begin dit jaar ook Hatha & Yin Yoga. We combineren deze Oosterse bewegingsvormen in onze Puur Fit Training. Kortom, we bewegen bewust en maken van bewegen een beleving. We werken individueel en ook in (kleinere) groepen. Voor gericht en effectief resultaat. Wil je meer informatie of een gratis Intake? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Check ook lesrooster of de geplande activiteiten

Tai Chi & Qigong
Tai Chi & Qigong zijn meer dan een set lichamelijke oefeningen. Bij de beoefening van Tai Chi & Qigong leer je een reeks aan vaste bewegingen, afgeleid van gevechtstoepassingen. De balans, weerbaarheid en focus vergroot je door fysieke inspanning op een natuurlijke en leuke manier vergroot. Qigong kan het beste worden samengevat als de Chinese variant van Yoga. Met diverse bewegingsoefeningen wordt er gewerkt aan flexibiliteit en ontspanning van het lichaam. Het resultaat is dat je energie weer volop gaat stromen in je lijf. Met als doel een vitaal en ontspannen lichaam en alerte geest. Dit draagt bij aan een goede gezondheid en een energiek leven. De lessen Tai Chi & Qigong van Puur Vitaal zijn geschikt voor iedereen die op twee benen kan staan en op zoek is naar versterken van zijn vitaliteit, fysieke en mentale balans. Puur Vitaal onderwijst het Tai Chi-systeem van de Internationale Golden Flower Association van Master San Gee Tam.

Hatha en Yin Yoga
Met al de nodige ervaring en eigen training in onze rugzak reisden we in maart 2018 af naar India voor een Hatha Yoga Opleiding bij Yogi Vijay Amar. De afgelopen maanden brengen we dat verder in de praktijk bij de Qigong/Yoga lessen bij Beide Zussen in Huissen, integrereren we het in onze andere lessen en zetten we de effectieve gezondheidsoefeningen ook in bij Personal Training en in de Guasha Praktijk. Een specifieke tak van de Hatha Yoga is de Yin Yoga. Ook dit passen we toe, omdat deze yoga-vorm nog verder in het verlengde ligt van Tai Chi & Qigong.

Puur Fit Training
Ideaal voor Ruiters en mensen die lekker buiten willen sporten maar die iets anders willen dan Bootcamp of Cross Fit. 
Bij onze Puur Fit Training trainen we gevarieerd. We werken aan je complete conditie met tegelijk zorg en aandacht voor balans, focus en flexibiliteit. Door middel van onze afwisselende (circuit)training en ook aandacht voor houding, flexibiliteit en focus. Elementen uit onze Tai Chi en Qigong zul je herkennen maar zijn aangepast naar de training. Zo werken we aan je fysieke conditie en (mentale) balans, focus en weerbaarheid. Je eigen lichaam is je voornaamste fitnessapparaat. We gebruiken daarnaast minimale trainingsmiddelen om de training te ondersteunen. Fitness en Yoga/Tai Chi/Qigong wisselen we af.

Privélessen en trainingen
Wil je individueel, op maat training krijgen? Dat kan. We geven ook privélessen en trainingen. Wat bij jou past en jouw het beste ondersteunt. Denk aan hardlopen, fitnesstraining, TRX, wandelen, Tai Chi, Qigong. Met ruimte voor afwisseling van verschillende bewegingsvarianten en gebaseerd op onze geïntegreerde aanpak. Na een gratis intake-gesprek gaan we aan de slag. Je kunt ook bij ons voor een op maat bewegingsadvies of schema.