Start 25 oktober; 9-weekse Hormoon Qigong voor Vrouwen

Start 25 oktober; 9-weekse Hormoon Qigong voor Vrouwen

Hormoon Qigong voor Vrouwen 
Vanaf 25 oktober 2023 start Puur Vitaal een 9-weeks programma voor vrouwen die menopauze-klachten ervaren of ze juist voor willen zijn en blijven. Speciaal ontwikkeld vanuit eigen ervaringen. Voortgekomen uit jarenlange Qigong en Tai Chi kennis en ervaring, het werken met grote Qigong-leermeesters, mijn acupunctuurpraktijk en bijscholingen op het gebied van 'Menopauze'. En ondersteund door Westerse Medische Basiskennis, zoals de Hormoonfactor.

Tijdens deze cursus beoefenen we gerichte Qigong-vormen die effectief zijn voor het reguleren en balanceren van het hormoonstelsel. Vormen die ook uitnodigen om vloeiend, kalm en met aandacht en aanwezigheid te bewegen. Door de focus en aandacht te leggen op het openen, activeren en daarmee sterken van cruciale orgaanfuncties. Daarnaast besteden we veel aandacht aan ademhalingsoefeningen die het para-sympatisch zenuwstelsel (rust-systeem) activeren. De (ook staande!) meditatievormen zijn vooral gericht op het creëren van focus, aandacht en veerkracht. 

Het doel is dat je uiteindelijk zelf een basis hebt met effectieve bewegingsvormen maar ook zowel Westerse als Oosterse kennis over de menopauze waarmee je zelf verder kunt om Vitaal jouw Menopauze door te kunnen. Naast de negen wekelijkse lessen kun je dan ook rekenen op een intake, een handout, toegang tot ondersteunend videomateriaal en een online 1-op-1 coachingsessie van 30 minuten.

Lesdata: woensdag 25 oktober, 1, 8,15, 22 & 29 november, 6, 13 & 20 december 2023 Lestijd: 10.15 - 11.15 uur
Locatie: Balletzaal De Brink in Huissen, door Carla
Kosten: € 195,00 | bij inschrijven voor 1 oktober: € 175,50

Meedoen en/of meer info? Meld je hier aan. Twijfel je? Stuur een mail of boek geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek via de 'Maak Afspraak'- button op deze pagina. 

Wil je een preview? Check dan deze Introductievideo: Hormoon Qigong voor Vrouwen
Nu al meer weten over wat je zelf ook kunt voor een (zo) klachtenvrij (mogelijke) menopauze? Lees de blog 'Menopauzeklachten; ze horen er niet bij'  


Mijn drijfveer

Een van de specialisaties van Puur Vitaal is het begeleiden en behandelen van vrouwen in de menopauze. Waarbij - helaas - ook menopauzeklachten. Menopauzeklachten waarvan ik altijd vond dat ze niet normaal waren. Ik ver voor mijn eigen menopauze al bezig ging met een natuurlijke, pure weg om zo vitaal mogelijk door de menopauze te gaan. Om zo deze transitiefase vooral te gaan ervaren als een fase waarin ik mijn wijsheid verder kon ontdekken en verdiepen en mijn vrouw-zijn ook (meer) kon omarmen. Met mijn opgedane kennis en kunde en zeker binnen de verschillende facetten van de Chinese Geneeskunde zie ik het als mijn persoonlijke missie om jonge vrouwen te inspireren om - net als ik - de regie te pakken en te zorgen voor een zo klachtenvrij mogelijke menopauze.

Naar het overzicht

© 2023 Puur Vitaal
Website door OVK webdesign